Annons EndressHauser 2024 EndressHauser 2024

PepsiCo får Stockholm Industry Water Award

VA-aktuellt

PUBLICERAT 2012-06-13
Den globala livsmedelskoncernen PepsiCo har utnämnts till vinnaren av 2012 års Stockholm Industry Water Award. Enligt juryn har PepsiCo inte bara framgångsrikt minskat sin egen vattenförbrukning, utan också visat ett brett engagemang för att bidra till att lösa vattenfrågor utanför sin egen produktion.
Juryn lyfte särskilt fram PepsiCo:s ansträngningar för att minska sin egen vattenförbrukning. Företaget sparade nästan 16 miljarder liter vatten under 2011, jämfört med 2006 års förbrukning. Besparingarna har man åstadkommit genom vattensnål utrustning och produktionstekniker, genom återanvändning, och genom att införa riktlinjer för vattenanvändning i hela sin produktion.
– PepsiCo har satt en hög standard för sitt eget arbete, och har visat att ansvarsfull vattenanvändning är lönsamt, sade juryn i sin motivering.
Prisjuryn tar också upp att företaget hjälper bönder att ställa om till mer torktåliga grödor, effektivare odlingsmetoder och bevattningstekniker, och stödjer regionala vatteninitiativ. 2009 var PepsiCo ett av de första stora företagen att formellt erkänna vatten som en mänsklig rättighet. Företaget har även etablerat flertalet samarbeten med organisationer världen över, som har gett fler människor tillgång till rent vatten och toaletter.
– Vi är mycket stolta over att få detta prestigefyllda pris. Vi är ett globalt livsmedelföretag, och vi lägger stor vikt vid vattenhanteringen genom hela vår leverantörskedja och i vår produktion. Vi är stolta över att få arbeta med en rad exceptionella partners som hjälper oss att nå högt ställda mål för vårt arbete med vattenfrågor, sade Rich Delaney, Senior Vice President of Operations för PepsiCo.
PepsiCo kommer att motta Stockholm Industry Water Award den 28 Augusti under en ceremoni vid Världsvattenveckan – World Water Week in Stockholm.
Stockholm Industry Water Award uppmärksammar företag som bidrar till en hållbar vattenförvaltning genom minskad förbrukning och miljöpåverkan. Det delas ut inom alla industrisektorer och affärsverksamheter. Priset instiftades 2000 av Stockholm International Water Institute i samarbete med Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademien och World Business Council for Sustainable Development. (EW)

Du behöver ha ett abonnemang för att läsa hela texten

För att kunna läsa texten behöver du ha ett aktivt abonnemang på VA-tidskriften Cirkulation, och registrerat ett personligt inloggningskonto.

Läs mer om våra abonnemang

Har du redan ett inloggningskonto? Klicka här

Annons Wateraid