Annons EndressHauser 2024 EndressHauser 2024

Kretseum invigs vid Hyllie vattentorn

VA-aktuellt

I morgon, onsdag, invigs Kretseum intill Hyllie vattentorn i Malmö. Kretseum – kretslopp och kunskapscentrum, är VA Syd:s nya hållbarhetshus som ska vara en mötesplats med fokus på vatten och hållbar stadsutveckling. ”Kretseum är med sin utställning “Den hållbara staden” navet i VA SYDs pedagogiska verksamhet”, skriver VA Syd i ett pressmeddelande.

Här ska i första hand skolungdomar från 12 år och uppåt lära sig om hur vatten, avfall och energi hanteras i den hållbara staden.

”Utställningen tar med dig på en resa under 1,5 timme genom den hållbara staden och ger kunskap om kretsloppet och stadens utmaningar. På vägen får du handfasta tips på hur du kan göra medvetna val i vardagen och bidra till att göra skillnad för miljön, nära dig.”

VA Syd samarbetar om Kretseum med Eon, Malmö Stad och Sysav och i utställningen presenteras deras verksamheter och hur de arbetar med hållbarhetsfrågorna.

Du behöver ha ett abonnemang för att läsa hela texten

För att kunna läsa texten behöver du ha ett aktivt abonnemang på VA-tidskriften Cirkulation, och registrerat ett personligt inloggningskonto.

Läs mer om våra abonnemang

Har du redan ett inloggningskonto? Klicka här

Annons Wateraid