Annons EndressHauser 2024 EndressHauser 2024

Konditori Ritz och Världstoalettdagen

VA-aktuellt

Den här veckan säljer Ritz konditori i Trollhättan speciella chokladbakelser för att uppmärksamma Världstoalettdagen 19 november. Projektet sker i samarbete med Trollhättan Energi. För varje såld bakelse ger Trollhättan Energi och Ritz 3 kronor till Toaletter Utan Gränser.

– Toaletten är inte bara en räddare i nöden när du är nödig, den räddar din hälsa och är också en av förutsättningarna för rent dricksvatten i kranen. Vi vill belysa problemet med bristande sanitet runt om i världen samtidigt som vill uppmana trollhätteborna att ta hand om sin toalett genom att bara spola ner kiss, bajs och toalettpapper i den. En papperskorg på toaletten gör det lättare att göra rätt, säger Katarina Örning, processingenjör vid avloppsreningsverket Arvidstorp, Trollhättan Energi.

Konditoriets satsning kräver ett visst mod. På Ritz Facebook-sida har en del kräsmagade kommenterat, men merparten av kommentarerna är positiva.

– Det är både positiva och negativa reaktioner. En del tycker att det ser äckliga ut, andra tycker att det är bra för den goda sakens skull, säger Anders Lindholm, ägare, Ritz konditori, till Cirkulation.

Han tar dock uppståndelsen med ro, och hoppas på att få sälja många bakelser.

– Det minsta vi kan göra är att ta hand om vår egen toalett, och uppmärksamma den ordentligt. Vi hoppas givetvis att vår alldeles speciella bakelse kan hjälpa till med detta, säger Anders Lindholm, ägare, Ritz konditori.

Bakelsen har smak av jordgubb, vanilj och choklad. (EW)

Lär mer:

Du behöver ha ett abonnemang för att läsa hela texten

För att kunna läsa texten behöver du ha ett aktivt abonnemang på VA-tidskriften Cirkulation, och registrerat ett personligt inloggningskonto.

Läs mer om våra abonnemang

Har du redan ett inloggningskonto? Klicka här

Annons Wateraid