Annons EndressHauser 2024 EndressHauser 2024

Kolerautbrott i Västafrika

VA-aktuellt

Flera länder i Västafrika är just nu hårt drabbade av kolerautbrott – en konsekvens av brist på rent vatten och toaletter. I Sierra Leone hade 12 000 människor drabbats och antalet döda var uppe i 220 redan i slutet av augusti.
– Detta är det värsta utbrottet sedan 1995 och situationen blir bara värre, säger Apollos Nwafor, Wateraid teamledare i Liberia och Sierra-Leone.
Wateraid berättar i ett pressmeddelande om ett intensivt arbete med att öka kunskapen om kolera i de drabbade samhällena. Dessutom distribueras reningstabletter till dem som akut saknar tillgång till rent vatten. Man bistår även samhällen och hushåll att installera biosandfilter.
Kolera är en av de dödliga diarrésjukdomar som orsakas av att människor saknar tillgång till rent vatten och toaletter. Katastrofer som översvämningar och jordbävningar påverkar ofta vatten- och avloppssystem, vilket ökar risken för spridning av kolera.??Gemensamt för diarrésjukdomar är att de går att förebygga genom att förbättra tillgången till rent vatten och sanitet. (HW)

Du behöver ha ett abonnemang för att läsa hela texten

För att kunna läsa texten behöver du ha ett aktivt abonnemang på VA-tidskriften Cirkulation, och registrerat ett personligt inloggningskonto.

Läs mer om våra abonnemang

Har du redan ett inloggningskonto? Klicka här

Annons Wateraid