Annons EndressHauser 2024 EndressHauser 2024

Klart med WSP och Genivar

VA-aktuellt

Igår slutfördes sammanslagningen mellan de två koncernerna WSP Group plc och kanadensiska Genivar. Fusionen innebär att Genivar kontant förvärvar samtliga aktier i WSP. Tillsammans får de en global omsättning på cirka 13 miljarder kronor samt 14 500 medarbetare på mer än 300 kontor på alla kontinenter.
– I Sverige är vi är mycket entusiastiska över fusionen. Nu kan vi möta våra befintliga och potentiella kunders behov med utökad kompetens och med närvaro på den kanadensiska marknaden. Med Genivars kompetenser inom gruvnäring och naturresurser kan vi utveckla våra tjänster inom dessa områden på den svenska marknaden. Dessutom ökar potentialen betydligt för att exportera vår egen specialistkompetens till nya marknader, däribland Kanada. Det kan till exempel vara projekt inom järnvägar, brobyggen och övrig infrastruktur, säger Rikard Appelgren, VD för WSP Europe och WSP Sverige i ett pressmeddelande. (EW)

Du behöver ha ett abonnemang för att läsa hela texten

För att kunna läsa texten behöver du ha ett aktivt abonnemang på VA-tidskriften Cirkulation, och registrerat ett personligt inloggningskonto.

Läs mer om våra abonnemang

Har du redan ett inloggningskonto? Klicka här

Annons Wateraid