Annons Kamstrup 2024

Från branschen: “Kan göra en hel del för rekryteringen till VA-branschen”

Cirkulation 7/11

Kiss, bajs och toapapper. Det är det enda man får spola ner i toan. Det vet säkert alla läsare av Cirkulation. Och det vet de cirka 25 000 barn som genom åren tagit del av Gryaabs skolinformation. Ja, nu är ju inte alla barn längre. Redan i mitten av 1990-talet började Gryaab ta emot skolklasser i organiserad form. Då var det sjätteklassare, sedan utvidgades det till att gälla årskurs fyra till sex. De första eleverna som besökte Gryaabs anläggning Ryaverket i Göteborg är själva vuxna nu och har kanske egna barn som snart kommer till oss. Det är ett spännande perspektiv.

Alla som jobbar på ett reningsverk känner till problematiken. Bomullspinnar, tand­-tråd, trosskydd och annat skräp som folk spolar ner i toan orsakar stopp i rör och pumpar. Eller så hamnar det i närmaste vattendrag när vi av någon anledning behöver brädda. Hur tekniska vi än är lyckas vi inte helt bygga bort ­problemen.

Du behöver ha ett abonnemang för att läsa hela texten

För att kunna läsa texten behöver du ha ett aktivt abonnemang på VA-tidskriften Cirkulation, och registrerat ett personligt inloggningskonto.

Läs mer om våra abonnemang

Har du redan ett inloggningskonto? Klicka här

Annons Wateraid