Annons EndressHauser 2024 EndressHauser 2024

Från branschen: “Efter tre veckor kunde invånarna på ön få sitt dricksvatten”

Cirkulation 6/13

Plötsligt var det bråttom. Normalt sett ger regnperioden december till februari rikligt med regn, men nu var det februari och det hade varit den torraste regnperioden på många år. Öborna får sitt dricksvatten antingen från regnvatten eller havsavsaltning och vi behövde stänga av havsavsaltningsanläggningen för en ombyggnad. Nu hade det börjat regna och väderleksprognoserna visade att det skulle regna i åtminstone en vecka till. Vi hade begärt ett stopp på fem veckor, vi fick tre veckor. Vi fick hastigt göra om planerna till att innehålla endast det nödvändigaste, men schemat var pressat och inget fick gå fel.

Efter tre veckor kunde vi köra igång den nya havsavsaltningsanläggningen och de 5 000 invånarna på ön Praslin, Seychellerna, kunde få sitt dricksvatten. Danska BWT HOH A/S har uppdaterat och byggt ut fyra stycken havsavsaltningsanläggningar, två på huvudön Mahé, en på ön Praslin och en på ön La Digue.

Du behöver ha ett abonnemang för att läsa hela texten

För att kunna läsa texten behöver du ha ett aktivt abonnemang på VA-tidskriften Cirkulation, och registrerat ett personligt inloggningskonto.

Läs mer om våra abonnemang

Har du redan ett inloggningskonto? Klicka här

Annons Wateraid