Annons Kamstrup 2024

Från branschen: “Det viktiga är att vi blir många som hjälper till”

Cirkulation 7/13

Organisationen Wateraid har under det gångna verksamhetsåret hjälpt 1,7 miljoner ­människor att få tillgång till rent vatten och 2,2 miljoner att få sanitet. Samtidigt finns det mer än 760 miljoner människor runt om i världen som dricker förorenat vatten, 2,5 miljarder ­människor har inte tillgång till en toalett och fler än två tusen barn dör dagligen i diarrésjukdomar på grund av smutsigt vatten och bristande sanitet. Wateraids vision är en värld där var och en har tillgång till rent vatten och sanitet. Organisationen arbetar idag i 27 länder och har sitt ursprung i den brittiska VA-industrin.

Det hela började med att den brittiska regeringen ordnade en konferens för att diskutera hur den brittiska VA-industrin skulle stödja det av FN utlysta årtiondet för dricksvatten och sanitet 1981 – 1991. Sam­manlagt samlades det in 25 000 brittiska pund från anställda inom vattenindustrin och grunden till Wateraids verksamhet var därmed lagd.

Du behöver ha ett abonnemang för att läsa hela texten

För att kunna läsa texten behöver du ha ett aktivt abonnemang på VA-tidskriften Cirkulation, och registrerat ett personligt inloggningskonto.

Läs mer om våra abonnemang

Har du redan ett inloggningskonto? Klicka här

Annons Wateraid