Annons EndressHauser 2024 EndressHauser 2024

Avläsning av vattenmätare via QR-kod och SMS

VA-aktuellt

NSVA testar avläsning av vattenmätare genom att abonnenterna får skanna en QR-kod och lämna mätarställningen direkt i mobilen. Systemet testas vid den årliga avläsningen i Svalövs kommun.

– För att underlätta för våra kunder testar vi den här gången ett nytt sätt att lämna sin mätarställning, nämligen genom att scanna en QR-kod och lämna mätarställningen direkt med sin mobiltelefon. Vi tror att detta avsevärt förenklar för kunden. Förutsatt att detta test går bra kommer alla kunder som får VA-fakturan från NSVA att erbjudas denna tjänst framöver, fortsätter Andreas Björnevik.

Abonnenten kan registrera sitt mobilnummer och framöver göra sin avläsning via SMS. De som inte vill använda en smartphone kan även fortsättningsvis lämna mätarställningen på traditionellt sätt via webben eller genom att skicka in svarskortet i brevet.

Tjänsten levereras av Svensk Vattenavläsning AB, som sedan tidigare levererar samma tjänst till bland annat Laholmsbuktens VA och Vivab. (EW)

Du behöver ha ett abonnemang för att läsa hela texten

För att kunna läsa texten behöver du ha ett aktivt abonnemang på VA-tidskriften Cirkulation, och registrerat ett personligt inloggningskonto.

Läs mer om våra abonnemang

Har du redan ett inloggningskonto? Klicka här

Annons Wateraid