Annons EndressHauser 2024 EndressHauser 2024

Annorlunda arbetsmiljö i Qatar

Cirkulation 3/13

Kulturell nyfikenhet, utmaningen att arbeta utomlands, äventyr och inte minst pengar har länge lockat västerlänningar till Mellanöstern och det snabbast växande landet i området för tillfället är Qatar. Där har Måns Lundh, processingenjör på två av huvudstaden Dohas avloppsreningsverk, fått anpassa sig till en annorlunda arbetsmiljö. Och vardag.

Lyxjakterna ligger tätt i den konstgjorda cirkulära lagunen i Porto Arabia, en del av många nybyggnadsprojekt i Qatar som har startat från grunden. Där det förr bara fanns öken och hav tornar sig nu skyskrapor upp mot himlen, fler halvfärdiga än klara. Området kallas för The Pearl och är i själva verket en artificiell ö som har gett landet ytterligare 32 kilometers kustlinje och 2015 ska husera 45 000 boende. Ett minst sagt gigantiskt stadsbyggnadsprojekt och ett tydligt bevis på en exploderande ekonomi som lockar västerlänningar en masse.

Du behöver ha ett abonnemang för att läsa hela texten

För att kunna läsa texten behöver du ha ett aktivt abonnemang på VA-tidskriften Cirkulation, och registrerat ett personligt inloggningskonto.

Läs mer om våra abonnemang

Har du redan ett inloggningskonto? Klicka här

Annons Wateraid