Lämna annonsunderlag till VA-ÅRSBOKEN

En företagspresentation i VA-ÅRSBOKEN består av två komponenter: vänstersidan med mallad textinformation om ditt företag, och högersidan med en färgannons med valfritt innehåll.

Underlag till VA-ÅRSBOKEN 2025 behöver vara oss tillhanda enligt nedan senast onsdag 4/12.

Redigera vänstersidans text

Av oss har du fått en länk till ditt företags digitala annonssida och en så kallad nyckel (en 12 tecken lång kod). För att redigera dina uppgifter, följ bara denna steg-för-steginstruktion:

 1. Längst upp på din digitala annonssida klickar du på länken Är du annonsören? Redigera dina uppgifter här, och använder nyckeln för att låsa upp redigeringsmiljön för dina textuppgifter.
 2. För att navigera bland de olika fälten och kryssrutorna har du en flikmeny som ser ut så här (se upp så att du inte missar någon avdelning):
 3. Tack för att du fyller i dina uppgifter korrekt, och så fullständigt som möjligt.
 4. I fältet “Mer om företaget” beskriver du med valfri text ditt företags verksamhet, produktutbud, kompetenser, specialiteter och eventuella referensobjekt. OBS! I den tryckta boken är utrymmet begränsat, så vi kan behöva redigera ner texten om den blir för lång.
 5. Undvik att klistra in text direkt från en annan webbsida, eftersom den kan innehålla formateringar och HTML-kod som får den att se konstig och svårläst ut på vår webbsida.
 6. När du är klar, klicka på länken Uppdatera. Om du vill ändra något är det bara att gå in igen (se punkt 1).

Känner du dig osäker på hur uppgifterna ska fyllas i eller vad de ska användas till, kika bara lite på hur andra annonsörer gör och följ deras exempel.

Lämna material till högersidan

Högersidan i VA-ÅRSBOKEN består av en helsidesannons (A4-format) som vi behöver ett tryckfärdigt underlag till. Specifikation:

 • Format (bredd x höjd): 210 x 297 mm, med extra utfall 3 mm runt om.
 • Filformat: tryckförberett PDF-dokument.
 • Färger: CMYK (inga dekorfärger).
 • Bildupplösning: minst 300 dpi.
 • Teckensnitt: inbäddade i dokumentet.

Annonsmaterialet mejlas till din säljkontakt hos oss.


När alla medverkande företags textuppgifter är färdigredigerade och vi har erhållit alla annonsmaterial kommer vi att börja sätta uppslagsannonserna. Detta sker normalt i december, och vi kommer då att fortlöpande mejla PDF-korrektur på resultaten.

Om du har några frågor på hur underlaget ska vara utfört, kontakta oss i god tid. Tack för att du medverkar i VA-ÅRSBOKEN.